joi, 11 martie 2010

Vreau sa vina primavara!

M-am saturat de iarna.Gata ! Vreau sa vina primavara.E tare deprimant sa te uiti pe geam si sa vezi ca ba e innorat, ba ninge, ba ploua, ba se depune zapada, ba e zloata.Offf!

Ce sa mai zic de Daria care e ca un leut in cusca. Casa e mica, n-are unde sa se plimbe, se plictiseste. Si ce face? Vine si se urca pe mine, trage de mine, ma maraie(nu ca un catel, dar nici asa nu-i placut, zau!)arunca jucariile, bate in usi.

Vreau sa vina caldura, sa iesim afara, in parc, la copii, la pui (porumbei, pentru cei ce sunt ceva mai mari), sa se plimbe in voie, sa alerge.
Stiu ca o sa am de tras cand o sa iesim in parc. Stiti cum merge un copil care abia a descoperit ca stie sa-si folosesca piciorusele pentrua se deplasa? Pai sa zicem in primul rand ca nu vrea sa mearga de manuta. Adica, bai, voi adultior, nu intelegeti ca deja sunt mare si nu mai am nevoie de sprijinul vostru? Gata, merg singura. Si nu ca m-ar deranja. Doar ca de multe ori alege sa mearga cam pe unde-i periculos. Strada e mai intersanta decat trotuarul(he, he, sa nu mai zicem de  bordura!), baltile sunt atat de primitoare si ii fac cu ochiu, mai sunt gurile de canal, excrementele de caine (rusine sa le fie stapanilor de caini care nu strang dupa!)si muulte alte surprize , de neobservat pana atunci.
 
Dar cel mai distractiv e cand porneste grabita-grabita, de zici ca pierde trenu' si abia te tii dupa ea, cand brusc se intoarce si o ia in directia opusa. De multe ori, cand sunt ceva mai in spate decat ea imi e frica sa nu pice in nas, asa de repede se intoarce. O fi invatat intoarcerea pe calcaie de la taica-su, cand lucra in armata.

De borduri ce sa mai zicem?! Si nu numai borduri, ci si trepte, movilite, moviloaie. Da! Are o placere extraordinara sa le urce si sa le coboare. Numai ca, dupa vreo 4-5 ture de urca-coborat...tu, adult, iti cam pierzi rabdarea. Ea insa,nu .

Cu toate astea, eu vreau sa vina primavara!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger